Een naam zoals "De Snuiver" doet misschien de wenkbrauwen fronsen.  Het is inderdaad geen evidente naam voor een restaurant. De naam is ontleend aan de locatie, het Snuivershof, een boerderij waar vroeger snuif gemaakt werd. Dit was gemalen tabak, al dan niet geparfumeerd met munt of andere kruiden. Meer dan een kwarteeuw geleden kocht vader Van Keer de boerderij om ze te verbouwen tot restaurant. De naam bleef omdat snuiven alles te maken heeft met het proeven en ruiken van aroma’s. Een bezoek aan De Snuiver is inderdaad een rijke, zintuiglijke ervaring.

In de beginfase bracht het restaurant de betere burgerkeuken. Vijf jaar later namen de zonen Jan en Renaat de zaak over. Beiden hadden een hotelschoolopleiding genoten en wilden de weg van de gastronomie opgaan. Al snel won het restaurant heel wat nieuwe klanten. Jan en Renaat leggen de lat hoog maar houden het tegelijkertijd relaxed en gezellig. “We hebben geen sterallures noch ambities in die richting, we willen dat iedereen zich hier op zijn gemak voelt”.

Door de jaren heen zijn de broers trouw gebleven aan hun maandmenu-formule. In De Snuiver eet je dus niet “ à la carte”. De menu’s worden bereid met marktverse producten die omgetoverd worden tot heerlijke gerechten. Een eerlijke inventieve keuken op klassieke basis. Producten van eigen streek zoals Callebaut chocolade en peperkoek Vondelmolen worden er chauvinistisch verwerkt tot originele desserts.